Wijkontmoetingsdag

Jaarlijks sinds 2007 organiseert het wijkplatform Broeksittard een wijkontmoetingsdag.
Dit jaar wordt deze dag gehouden op 19-5-2024. Tijdens deze dag vinden er diverse activiteiten plaats en kunnen verenigingen in Broeksittard zich profileren.

Dit jaar wordt het voormalig kerkplein officieel geopend na de renovatie. Het plein krijgt een andere naam en er wordt een plaquette van burg. Corbeij onthuld. Hiervoor worden ook de burgemeester en wethouder uitgenodigd. De opening is om 12.00 uur.

Garageverkoop
Het centrale punt van deze dag is de garageverkoop. Bewoners in de kern van Broeksittard (het oude dorp) ruimen hun zolders en garages op en bieden die spullen te koop aan. Jaarlijks zijn er zo’n 100 deelnemers. Voor Broeksittardenaren die niet in de kern wonen worden er verkoopplaatsen ingericht op het kermisterrein en bij het gemeenschapshuis. Daarnaast is er op het grasveld langs Aan het broek een braderie voor een hapje en een drankje. Enkele attracties, demonstraties en levende muziek maken de dag compleet.

Wilt u ook een kraampje inrichten om uw overtollige spulletjes te verkopen?  Voor “Buitenstaanders” zijn er een beperkt aantal verkoopplaatsen beschikbaar.

Bijzondere hobby’s en verzamelingen
Inwoners met een bijzondere hobby, zoals bijvoorbeeld schilderen, pottenbakken of in het bezit zijn van een bijzondere verzameling kunnen tijdens de Wijkontmoetingsdag hun werken tentoonstellen.
Nadere info via flyer die huis aan huis bezorgd wordt.

Buurtkamer

Vanaf de eerste woensdag in september start een tweewekelijkse bijeenkomst (de BUURTKAMER) in het gemeenschapshuis.
We richten ons daarbij op de oudere inwoner maar iedereen die er behoefte aan heeft is welkom. Ook personen uit de omliggende wijken zijn welkom.
De bijeenkomsten zijn elke 1e en 3e woensdag van de maand en starten om 11.00 uur. We heten u welkom met een kop koffie of thee .
Tegen 12.00 uur serveren wij u een vers gemaakte kom soep en een broodje.. De soep wordt gemaakt door vrijwilligers. Tegen de klok van 2 uur gaat dan iedereen weer naar huis. Het zijn gezellige uurtjes waarin we kunnen kletsen, maar ook sjoelen of kaarten. Voor elk wat wils.

Kom eens kijken, U bent welkom.

Paasbrunch 2024

Zondag 24 maart aanstaande (Palmzondag) organiseren wij alweer voor het 10e jaar een Paasbrunch. Na het succes van voorgaande jaren willen wij U ook dit jaar weer uitnodigen voor een gezellige middag met eten, drinken, muziek en veel gezellige ontmoetingen.
Dit jaar zal er een eigen bijdrage van € 5.50 per persoon gevraagd worden. Deze bijdrage moet bij de aanmelding voldaan worden

Klik hieronder voor de flyer van de Paasbrunch

Enkele foto’s van een Paasbrunch